Acest site foloseşte cookie-uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informaţii.

Menu

zoom

Antigel special pentru chillere -32ºC

Producator: Producator Arcalux
  • Descriere

Antigel concentrat pe baza de glicerina – este adecvat pentru orice tip de instalatie de incalzire, chillere, panouri solare, seminee electrice, centrale termice, instalatii industriale de incalzire, etc.
Antigel special pentru chillere din glicerina asigura atat protectie la inghet a circuitelor termice, cat si functionarea sistemului la temperaturi ridicate (cca 1400 C), precum si protectie la coroziune si nocivitate minima pentru om si mediu (>70% componente nepericuloase).

Ambalaj desfacere: 20 KG, 70KG, 250 KG

 

FISA TEHNICA: Antigel special pentru Chillere din Glicerina

 

Antigel special pentru Chillere din Glicerina - Utilizare:

 

Produs nou folosit la chillere cu proprietati deosebite de protectie  la incalzire (nu corodeaza, PROTEJEAZA instalatiile de orice tip). Adecvat si ca fluid de racire in instalatiile frigorifice industriale, patinoare, etc.

 

Compozitia de glicoli a produsului confera acestuia proprietati deosebite :

-nocivitate redusa, peste 70% din compozitie reprezentand propilenglicol si glicerina, componente nepericuloase pentru om si mediu,

- stabilitate deosebita, produsul asigurand atat protectia la inghet a circuitelor termice cat si functionarea sistemului la temperaturi ridicate.

 

Produsul este adecvat pentru utilizarea in circuitul instalatiilor de incalzire cu panouri solare si la chillere, asigurand pe langa protectia la inghet si functionarea sistemului la temperaturi ridicate.

Contine un pachet anticoroziv complex, care ofera protectie pe timp indelungat pentru aluminiu, alama, fonta, otel, aliaje sudura, cupru. Prezinta excelente proprietati de transfer si este miscibil cu alte tipuri de lichide de racire.

Este BIODEGRADABIL, nu contine fosfati, nitriti, sau silicati si are un continut scazut de amine.

Durata de viata 10 ani in instalatie. Este net superioara lichidelor de racire pe baza de etilen glicol, chiar si fata de cele cu inhibitori de coroziune complecsi (maxim 5 ani).

Aceasta se datoreaza componentelor glicerina si propilen glicol, (glicerinei in special), care cresc mult stabilitatea termica a antigelului, deci stabilitatea pe timpul functionarii si capacitatea de transfer termic al solutiilor apoase, respectiv randamentul de transfer termic. Astfel daca viteza de descompunere termica a etilenglicolului devine apreciabila de la cca. 1200C, glicerina rezista fara probleme la peste 2500C.

In plus antigelurile pe baza de glicerina, produs secundar la fabricarea biodieselului, devin astazi, cand biodieselul se impune din ce in ce mai mult, alegerea optima din toate punctele de vedere.

 

Antigel special pentru chillere - Indicatii de utilizare:

Pentru asigurarea atat a unei vascozitati reduse dar si a unui punct de congelare corespunzator aplicatiei, antigelul pentru centrale termice este recomandat a se utiliza in solutie de concentratie 33,33-67 % cu apa distilata sau apa demineralizata. Aceasta reprezentand dilutii de la 1:2 ; 1:1 la 2:1 produs cu apa distilata sau demineralizata, in volume.

Nu se recomanda sa se utilizeze nediluat.

 

Solutie Antigel special pentru chillere - Compozitie:

Glicerina > 60 %, glicoli < 35 % , INHIBITORI DE COROZIUNE.

 

Antigelul pentru chillere - Caracteristici Tehnice:

ASPECT (la 25 grade): lichid vascos de culoare bleu, bleu-vernil.

VALOARE pH LA 200C

-solutie ca atare : 6.2 -7,5

-solutie 1/1 in apa distilata): 7-8,6.

PUNCT DE CONGELARE

-diluat 1/1 cu apa distilata sau dedurizata, in volume : -32ºC

-diluat 35/65 cu apa distilata sau dedurizata, in volume : -15,8ºC (conf. Raport de incercare nr. 124 / 12.08.2009, executat la CHIMOPAR S.A)

MIROS: caracteristic

DENSITATE REL.LA 150C, g/cm3:1,170 – 1,200

PUNCT DE FIERBERE, concentrat 0C, min.:161

PUNCT DE FIERBERE -diluat 1/1 cu apa distilata sau dedurizata, in volume, 0C, min.:108

CONTINUT DE APA,% max. : 5

SOLUBILITATE IN APA: totala

 

Antigelul pentru chillere - Protectia la coroziune:

Calitatile anti-corozive ale antigelului pentru chillere sunt caracterizate prin faptul ca (conf. Raport de incercare nr. 186/03.11.2009, executat la CHIMOPAR S.A.) Nu au loc pierderi de metal prin coroziune, ci dimpotriva depuneri neglijabile care, au in plus, rolul de a proteja metalul de atacul ulterior.

Pierderile de metal prin coroziune pentru cupru si aliaje sunt foarte mici, lichidul antigel repezentand deci o formula sigura pentru centralele termice.

Antigelul pentru chillere nu ataca garniturile, membranele sau alte elemente de etansare din plastic, elastomer sau cauciuc utilizate in mod uzual in circuitele termice.

 

MARCARE : SIMBOL DE PERICOL: Xn-nociv

 

FRAZE DE RISC: R22-Nociv in caz de inghitire.

 

FRAZE DE SECURITATE:

S2- A nu se lasa la indemana copiilor.

S20-A nu manca si bea in timpul utilizarii.

S24/25- Evitati contactul cu pielea si ochii.

S46- In caz de inghitire, a se consulta imediat medicul si a i se arata ambalajul sau eticheta.

 

DEPOZITARE: Se pastreaza produsul in recipientele originale in incaperi curate si uscate, ferite de temperaturi extreme si surse de foc.Temperatura maxima de depozitare : + 30 ÷ 350C.

 

PREZENTARE:

Recipienti de 20 KG, 70 KG, 250 KG.

DISCLAIMER: Informatiile din aceasta fisa sunt din punctul nostru de vedere corecte. Dar, deoarece nu putem controla conditiile in care se utilizeaza acest produs sau altul, nu putem fi raspunzatori pentru consecintele utilizarii lui

 

------

Formular comanda

Comandati produse folosind formularul de mai jos.
Va vom contacta pentru confirmare.
captcha
Reincarca

Log In or Register