Acest site foloseşte cookie-uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informaţii.

Menu

zoom

Premium solv

Producator: Producator Arcalux
  • Descriere

FISA TEHNICA PREMIUM SOLV-ARCA LUX

Agent de curatare-spalare-eliminare pete dificile, Degresant, Solvent –pe baza de extracte de ulei de portocale natural

UTILIZARE: Produs concentrat, agent de curatare-spalare si degresare universal, pe baza de extracte de ulei de portocale natural, recomandat pentru spalari grele, murdarii si pete dificile.

Indeparteaza cu usurinta cele mai diverse murdarii:

     -catran, gudron, smoala, bitum, funingine, depuneri grosiere de carbune si alte reziduuri organice, zgura, produse petroliere, grasimi diverse (uleiuri industriale si alimentare, unsori consistente, lubrefianti, grasimi animale)

     -pete de cerneala (si cerneluri tipografice), ulei, grasime, vopsea, asfalt, guma de mestecat, graffiti, diveriti adezivi de pe tesaturi, tapiterii, suprafete si substraturi rezistente la solventi.

Domenii de utilizare nenumarate:

-service si ateliere mecanice si auto (degresare, spalare)

- intretinerea si curatarea diferitelor suprafete de ciment-beton ( parcari, piste de aeroport, rampe, pardoseli, etc.);

-curatarea, scoaterea petelor in spalatorii (covoare, tapiterii, tesaturi);

-intretinerea, curatarea, eliminarea mirosurilor in zonele cu animale;

- curatare-degresare in diferite zone publice ( magazine, centre de fitness, restaurante, birouri, locatii cu suprafete delicate, etc.);

- curatarea fluxului de sudura de pe placile de circuite electronice ( circuite imprimate );

- intretinerea/curatarea dezodorizarea separatoarelor ( colectoarelor ) de grasimi ( fiind mai usor decat apa, mentine grasimea la suprafata apei impedicand-o sa ajunga in canalizare);

-curatare-degresare-intretinere nave maritime ( motoare, lagare diesel, filtre de ulei, etc.).

Sigur pentru orice tip de suprafata metalica si toate suprafetele rezistente la solventi.

 

PROPRIETATI: Solvent natural cu putere mare de penetrare, dizolvare si curatare, actionand si asupra urmelor de grasime, uleiuri intarite si a petelor dificile, care nu pot fi eliminate cu alti detergenti ( sau numai cu consum excesiv de energie si detergent ).

Inlocuitor de succes in aplicatii al solventilor clorurati ( percloretilena, tricloretilena, clorura de metilen, etc.), aromatici (benzen, toluen, xilen), sau al altor solventi petrolieri ( white-spirits, solvent Stoddard sau alte distilate), eliminand problemele grave pentru sanatatea umana asociate acestora (toxice, posibile efecte cancerigene sau mutagene).

PREMIUM SOLV-ARCA LUX, are o capacitate de dizolvare apropiata sau chiar superioara solventilor enumerati mai sus si in plus este total biodegradabil. Biodegradabilitatea si originea naturala a produsului micsoreaza impactul negativ asupra mediului comparativ cu solventii de mai sus.

Produsul este un lichid cu grad de inflamabilitate mai redus fata de multi alti solventi uzuali (grupa III, 230C < punctul de aprindere (inflamabilitate) < 600C, temperatura de fierbere > 350C).

Volatilitatea produsului este mult mai mica fata de multi alti solventi uzuali.

Pentru comparatie se dau valorile pentru cativa dintre cei mai utilizati solventi:

                                                  Punct de aprindere,0C         Punct de fierbere,0C

         Acetona                                    minus 20                                 56

       Acetat de Etil                            minus 4                                   76 – 78

         Alcool Izopropilic                              12                                 82

       White spirits, Solvent Stoddard       cca.30

     PREMIUM SOLV-ARCA LUX           48                             173 - 182                    

 

PREMIUM SOLV-ARCA LUX este complet miscibil cu majoritatea solventilor: solventi clorurati, aromatici, distilate petroliere, acetona, alcooli metilic/etilic/izopropilic, etc. Se poate utiliza in combinatie cu oricare dintre acestia pentru marirea capacitatii de dizolvare sau pentru micsorarea periculozitatii.

Este complet miscibil cu multe uleiuri sicative : ulei de in, ulei de peste, ulei de tung (de lemn de china), ulei de tall (colofoniu lichid – ulei de pin), ulei de porumb, etc.

 

INDICATII DE UTILIZARE: Se aplica ca atare, nediluat sau diluat cu apa in diferite proportii, functie de gradul de murdarire. La dilutia cu apa, formeaza o emulsie laptoasa.

    -Degresare/curatare murdarii grele/consistente: nediluat -1parte/3-4 parti apa;

   -Degresare/curatare murdarii medii: 1 parte ÷ 10 – 20 parti apa;

   -Degresare/curatare murdarii usoare: 1 parte ÷ 50 – 80 parti apa.

-Eliminarea Petelor (tesaturi, covoare, tapiterii): Faceti un test cu un strop de produs pentru a vedea daca nu este afectata culoarea materialului.Pulverizati usor pe material, nu in exces.Stergeti pata ( din centru spre margine ) cu o carpa umeda sau o perie.Lasati sa se usuce sau aspirati suprafata.

-Degresare/curatare in general: Curatati depozitele grosiere de grasime sau carbune. Pulverizati produsul pe suprafata si stergeti cu o laveta sau spalati cu mopul. Pe locurile mai murdare insistati cu o perie.

-Degresare piese metalice:prin imbaiere sau puverizare, sau in masinile automate. La aplicarea manuala, lasati sa penetreze murdaria, insistati daca este cazul cu o pensula sau perie si clatiti, folositi intotdeauna manusi de protectie.

Pe timpul utilizarii produsului se va indeparta din zona orice sursa de caldura, flacara sau scantei.

COMPOZITIE: > 90 % D-Limonene.

CARACTERISTICI TEHNICE:

ASPECT(la 25 grade): lichid transparent

CULOARE: incolor sau slab galbui

MIROS : caracteristic, de portocale

INTERVAL DE FIERBERE: 170 – 1850C

PUNCT DE INFLAMABILITATE: 480C

DENSITATE: 0,84 – 0,87 g/cm3

PREZENTARE:

Flacoane PE cu un continut net de 1 l sau canistre PE cu un continut net de 5 l.

DEPOZITARE: In incaperi curate, uscate si racoroase, ferit de razele solare directe si surse directe de caldura, de aprindere sau scantei. Temperatura de depozitare max. 250C.

PRECAUTII: Xi (iritant); N-periculos pentru mediu

Fraze de risc:R10-Inflamabil. R38-Iritant pentru piele. R43-poate provoca sensibilizare in contact cu pielea. R50/53–Foarte toxic pentru organismele acvatice, poate provoca efecte adverse pe termen lung asupra mediului acvatic.

Fraze DE SECURITATE:S2-A nu se lasa la indemana copiilor. S24-Evitati contactul cu pielea.

S37-A se purta manusi corespunzatoare. S60-Acest produs sau ambalajul sau se vor depozita ca un deseu periculos. S61-A se evita aruncarea in mediul inconjurator. A se consulta instructiunile speciale/ fisa de securitate.

Informatiile din aceasta fisa sunt din puctul nostru de vedere corecte. Dar, deoarece nu putem controla conditiile in care se utilizeaza acest produs sau altul, nu putem fi raspunzatori pentru consecintele utilizarii lui.

------

Formular comanda

Comandati produse folosind formularul de mai jos.
Va vom contacta pentru confirmare.
captcha
Reincarca

Log In or Register