Acest site foloseşte cookie-uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informaţii.

Menu

zoom

Antigel concentrat pentru instalatiile de incalzire prin pardoseala -32ºC

Rating: Nu a fost evaluat încă Producator: Producator Arcalux E-mail
Nivelul de stoc actual:
0
  • Descriere
  • Reviews

Descriere:

Antigel concentrat special pentru instalatiile de incalzire prin pardoseala, pe baza de glicerina si propilenglicol, cu un pachet anticoroziv complex si biocizi cu spectru larg pentru inhibarea dezvoltarii bacteriilor si algelor.
Prezenta in compozitie a unui biocid eficient este indispensabila pentru o functionare sigura si indelungata.
Ambalaj desfacere: Recipienti de 25 KG200 KG.

FISA TEHNICA: Antigel concentrat pentru instalatiile de incalzire prin pardoseala

UTILIZARE:

Produs nou, concentrat pentru sistemul de incalzire prin pardoseala, cu proprietati deosebite de protectie a instalatiei, atat din punct de vedere al protectiei anticorozive, cat si al inhibarii dezvoltarii de alge si microorganisme (bacterii):

-contine un pachet anticoroziv complex, care ofera protectie pe timp indelungat pentru aluminiu, alama, fonta, otel, aliaje sudura, cupru.

-contine un BIOCID, agent dezinfectant si antimicrobian, cu spectru larg de actiune, care inhiba dezvoltarea de alge, bacterii, virusi si altor tipuri de microorganisme.

Dezvoltarea de microorganisme este principala problema a sistemului de incalzire prin pardoseala, care lucreaza la temperaturi mici ale agentului termic. In absenta biocizilor, microorganismele (peste 36 de tipuri de bacterii) se dezvolta atat de puternic incat pot colmata conductele si genera mirosuri dezagreabile in incapere.

Pentru a beneficia pe termen lung de confortul oferit de utilizarea instalatiilor de incalzire prin pardoseala este obligatorie utilizarea acestui antigel special, care aduce suplimentar urmatoarele avantaje :

-nocivitate redusa, peste 70% din compozitie reprezentand propilenglicol si glicerina, componente nepericuloase pentru om si mediu

-functie de dilutia cu apa, asigura protectia la inghet pana la minus 320C

-excelente proprietati de transfer, superioare sortimentelor pe baza de monoetilen glicol

-este BIODEGRADABIL, nu contine fosfati, nitriti, sau silicati si are un continut scazut de amine

-durata de viata 8-10 ani. Este net superioara lichidelor pe baza de etilen glicol, chiar si fata de cele cu inhibitori de coroziune sofisticati (maxim 5 ani) si se datoreaza in principal componentului majoritar, glicerina.

-antigelurile pe baza de glicerina, produs secundar la fabricarea biodieselului, devin astazi, cand biodieselul se impune din ce in ce mai mult, alegerea optima.

INDICATII DE UTILIZARE:

Pentru asigurarea atat a unei vascozitati reduse dar si a unui punct de congelare corespunzator aplicatiei, antigelul pentru sistemul de incalzire prin pardoseala se va utiliza in solutie de concentratie 25-50 % cu apa distilata sau apa demineralizata. Aceasta reprezentand dilutii de la 1:3 ; 1:2 ; 1:1 produs cu apa distilata sau demineralizata, in volume litri produs:litri apa).

Proprietatile solutiilor astfel obtinute, respectiv punct de congelare, valoare pH si densitate sunt date in tabelul de mai jos:

Nr. crt.

Dilutie

Produs : Apa

(in volume)

Concentratie

antigel % de volum

Punct de congelare,0C

Valoare pH,

la 20 0C

Densitate

produs,

g/cm3, 200C

  uzual
2. 1 : 1 50 -32 7,0 - 8,6 7,5 – 8,5 1,111
3. 1 : 2 33 -15 7,0 -8,0 1,080
4. 1 : 3 25 - 9 1,058

Observatie: densitate produs ca atare, nediluat la 200C: 1,1920. Nu se recomanda sa se utilizeze nediluat.

Antigelul pentru incalzirea prin pardoseala se poate livra concentrat sau gata de utilizare la concentratia dorita, functie de protectia la inghet.

Intotdeauna este obligatorie curatarea in prealabil a instalatiei. Daca exista depuneri de mal sau oxizi, acestea trebuie eliminate inainte de adaugarea antigelului.

COMPOZITIE:

Glicerina > 50 %, glicoli < 35 % (din care monoetilenglicol < 25%), inhibitori de coroziune, biocid < 5 %, antispumant, apa demineralizata.

CARACTERISTICI TEHNICE:

ASPECT (la 250C): lichid vascos de culoare bleu, bleu-vernil.

VALOARE pH LA 200-solutie ca atare : 6.2 -7,5

-solutie 1/1 in apa distilata): 7-8,6.

PUNCT DE CONGELARE -diluat 1/1 cu apa distilata sau dedurizata, in volume : -32ºC

-diluat 35/65 cu apa distilata sau dedurizata, in volume : -15,8ºC (conf. Raport de incercare nr. 124/12.08.2009, executat la CHIMOPAR S.A)

MIROS: caracteristic

DENSITATE REL.LA 150C, g/cm3:1,170 – 1,200

PUNCT DE FIERBERE, concentrat 0C, min.:161

PUNCT DE FIERBERE -diluat 1/1 cu apa distilata sau dedurizata, in volume, 0C, min.:108

CONTINUT DE APA,% max. : 5

SOLUBILITATE IN APA: totala

Pierderile de metal prin coroziune pentru cupru si aliaje sunt foarte mici, lichidul antigel repezentand deci o formula sigura pentru instalatiile de incalzire prin pardoseala.

Antigelul concentrat special pentru instalatiile de incalzire prin pardoseala nu ataca garniturile, membranele sau alte elemente de etansare din plastic, elastomer sau cauciuc utilizate in mod uzual in circuitele termice.

MARCARE: SIMBOL DE PERICOL : Xn-nociv

<p style="margin: 0.5em 0px; color: #404040; font-family: sans-s

Nu există comentarii pentru acest produs.

sigla arcalux RGB mare Cumpara acest produs din MAGAZINUL ONLINE 

 

 

Log In or Register