Acest site foloseşte cookie-uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informaţii.

Menu

zoom

Antigel special sprinklere

Producator: Producator Arcalux
  • Descriere

DESCRIERE:


ANTIGELUL SPECIAL SPRINKLERE ECO – GF ARCA LUX este un antigel non-toxic, pe baza de glicerina, ce poate fi utilizat in instalatiile cu SPRINKLERE pentru stingerea incendiilor, in special in instalatiile de stingere predispuse la inghet. Aici exista pericolul ca apa sa inghete inainte de supapa/ele de control si semnalizare sau in alte puncte din conducte si racorduri.
Recomandat pentru Instalatiile cu sprinklere in sistem apa-apa, care sunt alimentate din surse de apa potabila. In aceste instalatii sunt interzise lichide de racire pe baza de monoetilenglicol, dietilenglicol, deoarece exista pericolul contaminarii apei cu o substante toxice. Evident, produsul se poate utiliza si in Instalatiile cu sprinklere alimentate din surse de apa nepotabila.
In plus, fata de sortimentele de antigel pe baza de propilenglicol, se poate utiliza si in Instalatiile cu sprinklere cu conducte si fitinguri din CPVC (PVC-C) - policlorura de vinil clorurata.


PROPRIETATI:


• este cea mai buna optiune ca pret. Propilenglicolul, celalalt component posibil al antigelurilor de acest tip, este mult mai scump.
• spre deosebire de sortimentele pe baza de propilenglicol, acesta poate fi utilizat si in Instalatiile cu sprinklere care au conducte si fitinguri din CPVC (PVC-C).
• caracteristici termice care permit functionarea instalatiilor la temperaturi cuprinse intre –42,2ºC si +110ºC.
• non toxic, datorita caracteristicilor toxicologice ale materiilor prime utilizate, garantate prin fisa de securitate (FDS). Glicerina intra in categoria substantelor chimice sigure din punct de vedere toxicologic pentru a fi utilizata ca aditiv alimentar :
Glicerina : LD 50 – prin inghitire produs concentrat = 12,6 g/kg corp
Deci, doza daunatoare prin ingerarea este de peste 1 kg produs concentrat/ persoana de 80 kg.
• contine inhibitori de coroziune non-toxici ce ofera protectie anticoroziva pentru toate metalele si aliajele lor utilizate in instalatii : aluminiu, cupru, alama, otel, fonta.
• Produsul nu ataca (nu produce gonflarea, imbatranirea) partilor si garniturilor din material plastic sau cauciuc din instalatie (EDPM, NBR, HDPE, LDPE etc.).
• Nu contine: nitriti, nitrati, compusi organici cu azot (benzo-sau toliltriazol), borati, silicati, cromati sau saruri de acizi organici (2-etilhexanoat de sodiu), compusi daunatori pentru sanatate.
• produs ecologic si rapid biodegradabil, fara efecte nocive asupra mediului: sol, apa, plante, animale sau organisme acvatice.
• glicerina reprezinta cea mai buna optiune, “liderul”, din punct de vedere al sigurantei pentru om si al exigentelor de mediu : ne-toxica, ne-periculoasa, biodegradabila.
INDICATII DE UTILIZARE:

• Utilizat nediluat asigura protectie la inghet pana la - 42°C.
De mentionat ca sub -35°C, vascozitatea produsului creste mult, cca. 300 – 350 cP(mPs).
Daca nu se lucreaza la temperaturi extreme, se poate dilua produsul cu apa demineralizata sau distilata, conform recomandarilor din tabelul de mai jos:

Concentratie % de volum

ANTIGEL SPECIAL SPRINKLERE 

ECO - GF

ARCA LUX

Raport de dilutie cu APA

(in volume)

Punct de congelare, °C

Raport de incercare nr. 139/08.06.2015

Densitate, g/cm3

( kg/l ),

la 20°C

60 1,5 : 1  -13,5 1,1035
75 3 : 1 -21 1,1270

Observatie:
- Raportul de dilutie cu apa in volume inseamna de ex. pentru 1,5:1, 1,5 litri antigel + un litru apa.
- Punctul de inghet al lichidului trebuie sa fie sub temperatura minima inregistrata in localitatea in care se instaleaza sprinklerele.
• Evacuati din Instalatia cu sprinklere toata apa/fluidul si drenati (purjati) deflectoarele sprinklerelor.
• Nu amestecati ANTIGELUL SPECIAL SPRINKLERE ECO – GF cu alte tipuri de fluide de racire.
• Dupa umplerea instalatiei prelevati probe de lichid din 2 puncte ale instalatiei: cel mai inalt si cel mai de jos si determinati concentratia / punctul de inghet al lichidului. Valorile trebuie sa fie comparabile intre ele si sa corespunda datelor din fisa tehnica, fiind dovada umplerii corecte a instalatiei. Densitatea, masurata cu densimetru, la 20°C, este o indicatie a concentratiei fluidului si implicit a punctului de inghet.
• Punctul de inghet / concentratia antigelului din instalatie trebuie verificata cel putin o data pe an. Se va tine cont de urmatorii factori care pot cauza pierderi de antigel si determina scaderea punctului de inghet si implicit a sigurantei de functionare a sistemului prin reintroducerea de apa: scapari de lichid, cresteri de presiune sau chiar variatii de temperatura.
• Numarul de sprinklere din fiecare sectiune de conducte protejate cu ANTIGELUL SPECIAL SPRINKLERE ECO – GF nu trebuie sa depaseasca 20.
• Indicatiile din aceasta fisa tehnica si compozitia produsului sunt in conformitate cu prevederile din NORMATIVUL PRIVIND SECURITATEA LA INCENDIU A CONSTRUCTIILOR – Partea a II-a: Instalatii de Stingere Indicativ P 118/2-2013, Cap.7 Instalatii de stingere a incendiilor cu sprinklere.
• ANTIGELUL SPECIAL SPRINKLERE ECO – GF nu necesita certificarea / avizarea C.N.S.I.P.C. La cerere se poate anexa adresa justificatoare.
• Respectand indicatiile din aceasta fisa si reglementarile in vigoare privind proiectarea, executarea si exploatarea instalatiilor de stingere a incendiilor, beneficiarul trebuie sa asigure buna functionare a sistemului.
COMPOZITIE:
Glicerina > 55 %, inhibitori de coroziune, agent antispumant, apa demineralizata.
CARACTERISTICI TEHNICE:
ASPECT (la 25 ºC): lichid limpede incolor sau culoare roz
VALOARE pH LA 200C - solutie ca atare: 9.0 ± 0.5 
PUNCT DE CONGELARE - pe produs ca atare: -42, 2°C 
- pe produs diluat 1,5:1 cu apa distilata/dedurizata, in volume: -13,5ºC
- pe produs diluat 3:1 cu apa distilata/dedurizata, in volume: -21ºC
PUNCT DE FIERBERE – pe produs ca atare: 110,4°C
(conf. Rapoartelor de incercare nr. 84/06.04.2015, nr. 139/08.06.2015 executate la CHIMOPAR TRADING S.R.L.)
MIROS: inodor 
DENSITATE REL. LA 20°C, g/cm3:1,15 – 1,18
PROTECTIA LA COROZIUNE:
Calitatile anti-corozive ale ANTIGELULUI SPECIAL SPRINKLERE ECO - GF ARCA LUX sunt caracterizate de valorile de mai jos:
(conf. Raport de incercare nr. 84/06.04.2015, executat la CHIMOPAR TRADING S.R.L.)

Pierderi de metal prin coroziune (produs diluat 1:1 in vol. ) Unitate de masura Metoda de incercare Valoare

STAS

8671-78

Determin. mg/cm2
- cupru

mg/cm2

STAS

8671/ 78

0,1 + 0,004
- alama 0,1 + 0,008
- otel 0,1 + 0,011
- fonta 0,2 + 0,007

Formular comanda

Comandati produse folosind formularul de mai jos.
Va vom contacta pentru confirmare.
captcha
Reincarca

Log In or Register