Acest site foloseşte cookie-uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informaţii.

Menu

zoom

CLOR GEL DEZINFECTANT ARCA LUX

Producator: Producator Arcalux
  • Descriere

FISA TEHNICA

CLOR GEL DEZINFECTANT ARCA LUX

Actiune sigura ; Protectie indelungata

Produs Biocid: Grupa principala 1 - Dezinfectanti

                        Tipul de produs: 2, PT2 - Dezinfectante si algicide care nu sunt destinate aplicarii directe la oameni sau animale.

UTILIZAREDezinfectant pentru suprafete lavabile ( gresie, faianta, metal, plastic ), toalete, fose septice,

orificii de scurgere, pardoseli, chiuvete, suprafete de lucru din institutii, HORECA, locuri publice, zone industriale, domeniul casnic..Dezinfectare : suprafete, mobilier, echipamente, care nu vin in contact direct cu produse alimentare sau hrana pentru animale. Asigura protectia impotriva raspandirii microbilor din toaleta/casa: bacterii, ciuperci, virusi, spori, etc.Eficient pentru indepartarea mucegaiului.

Agent de inalbire concentrat pentru tesaturi albe.

 

PROPRIETATIProdus vascos, gelic, care adera la suprafete si se scurge incet, oferind protectie de durata. Continut ridicat de clor activ, agent dezinfectant si antimicrobian cu spectru larg, distrugand si cei mai rezistenti microbi. Dezinfecteaza si curata, descompunand reziduurile. Contine substante tensioactive-surfactanti, care ii determina structura gelica si ii maresc puterea de curatare. Previne depunerile de calcar, pe o suprafata curata, lucioasa nu se mai depune piatra.

Efecte minore asupra sanatatii umane, hipocloritul fiind utilizat de peste 200 de ani in gospodarie.

 

INDICATII DE UTILIZARE:

  • NEDILUAT:

Toaleta: turnati sub marginea interioara, cca. 80 ml., lasati sa actioneze 30 minute. Pentru o eficienta maxima asupra microbilor si indepartarea petelor, lasati sa actioneze peste noapte. Stergeti scaunul, capacul, suprafata exterioara a vasului cu un burete imbibat in produs. Clatiti cu apa din abundenta.

Cazi de baie, chiuvete de baie si bucatarie: turnati in orificiile de scurgere si preaplin; lasati sa actioneze 15-30 min., apoi clatiti bine (lasati apa de la robinet sa curga cateva minute). Spalati chiuveta, cada, cabina de dus, pentru distrugerea microbilor si indepartarea petelor (ingalbenire, mucegai).

Canale de scurgere: turnati in canalele de scurgere pentru a le dezinfecta si a inlatura grasimile si mirosurile neplacute cauzate de apele si resturile menajere. Daca scurgerea se infunda, turnati un flacon in sifon pentru a rezolva problema. Preveniti formarea de dopuri folosind saptamanal CLOR GEL IGIENIZANT.

Pete de mucegai (baie, bucatarie, rosturi faianta, pardoseli, scari, pavaje): aplicati cu o carpa/burete, lasati sa actioneze cateva minute, stergeti si clatiti cu apa. Folosirea regulata impiedica cresterea mucegaiului in baie si alte zone umede din casa.

Fose septice: Adaugati 20 mililitri produs (hipocloritul este descompus total de materiile organice din fosa si nu mai poate afecta bacteriile).

  • DILUAT DEZINFECTANT-INDEPARTARE PETE:

Pardoseli si suprafete de lucru lavabile: 100-150 mililitri la 5 litri de apa, aplicati pe suprafata, lasati sa actioneze 15 min. si indepartati solutia prin stergere umeda.

Diferite obiecte din gospodarie: cos de gunoi, galeti, mopuri, obiectele animalelor de casa, perii, lavete si bureti, etc)

obiecte/Vesela inox, portelan, plastic ; obiectele/jucariile copiilor ; pete de funingine, tigara : adaugati 50-80 ml.de produs la 4 litri apa lasati la inmuiat sau stergeti cu produsul diluat. Clatiti cu apa din abundenta.

 

 

Inalbitor: Pentru bumbac si tesaturi rezistente. La rece cca 20 mililitri/5litri apa pentru inmuiere peste noapte si apoi clatiti temeinic.

ATENTIE!

       -Nu folositi pe suprafete placate cu metale usoare : crom, aluminiu, bronzuri, alama.

       -Nu folositi pentru : rufe colorate, lana, matase, piele, imbracaminte tratata special.

       -Evitati sa imprastiati produsul concentrat pe tesaturi, mobila, covoare - le poate deteriora.

                      

COMPOZITIE; 100 grame produs contine ca substanta activa : 4,5g Hipoclorit de sodiu, exprimat in clor activ, Cl= 4,5 % g/g, sub 5% surfactant anionic, sub 5% surfactant neionic, hidroxid de sodiu < 1%,

parfum, antispumant, apa dedurizata.

 

CARACTERISTICI TEHNICE:

ASPECT :lichid limpede

CULOARE: incolor sau slab galbui

MIROS: placut parfumat

CONTINUT CLOR ACTIV %: < 5 %

VALOARE pH( nediluat ): 12,5 – 13,50

DENSITATE (g/cm3): 1,07 -1,08

 

EFICACITATE BIOCIDA :

SR EN 1276-activitate bactericida, nediluat -30 min in conditii de curatenie/murdarire - Staphylococcus aureus, Pseudomonas Aeruginosa,Escherichia coli, Enterococcus hirae.

SR EN 1650-activitate fungicida, nediluat -30 min. in conditii de curatenie/murdarire - Candida Albicans, Aspergillus brasiliensis.

 

ETICHETARE:

Pictograme de pericol:

                          

Cuvant de avertizare : Pericol

Fraze de pericol, H : H290 Poate fi coroziv pentru metale. H314 Provoacă arsuri grave ale pielii şi lezarea ochilor.

H400 Foarte toxic pentru mediul acvatic. H411 - Toxic pentru mediul acvatic cu efecte pe termen lung.

Fraze de precautie, P: P101 – Daca este necesara consultarea medicului, tineti la indemana recipientul sau eticheta produsului.P102 – A nu se lasa la indemana copiilor.

P280 Purtaţi mănuşi de protecţie/îmbrăcăminte de protecţie/echipament de protecţie a ochilor/echipament de protecţie a feţei P301+P330+P331 - IN CAZ DE INGHITIRE : Clatiti gura. NU provocati voma.

P303+361+353 – ÎN CAZ DE CONTACT CU PIELEA (sau părul): scoateţi imediat toată îmbrăcămintea contaminată. Clătiţi pielea cu apă/faceţi duş. P305+351+338 : ÎN CAZ DE CONTACT CU OCHII: clătiţi cu atenţie cu apă timp de mai multe minute. Scoateţi lentilele de contact, dacă este cazul şi dacă acest lucru se poate face cu uşurinţă. Continuaţi să clătiţi. P310 Sunaţi imediat la un CENTRU DE INFORMARE TOXICOLOGICĂ/un medic.

EUH031 In contact cu acizi, degaja un gaz toxic.

MANIPULARE, DEPOZITARE, ELIMINARE:

Manipulare : Evitati contactul cu ochii si pielea. Nu inspirati vaporii/aerosolii.Cititi cu atentie si tineti cont de precizarile de pe eticheta produsului.Uz casnic- eventual manusi de protectie.

Depozitare : A se pastra numai in ambalajul original, in incaperi curate, uscate si racoroase, ferit de razele solare directe, surse de caldura si substante incompatibile.Pastrati recipientele bine inchise. Absorbiti scurgerile de produs pentru a nu afecta materialele din apropiere.

Temperatura de depozitare 5 – 250C.

Eliminare : Ambalajele se vor goli complet si se vor colecta in vederea eliminarii conform legislatiei in vigoare privind regimul deseurilor (la un centru avizat de colectare a deseurilor).

MASURI DE PRIM AJUTOR :

Dupa inhalare :Daca au fost inhalati vaporii, aerosolii, transportati persoana la aer liber si mentineti-o in

stare de repaus, intr-o pozitie confortabila pentru respiratie.Daca simptomele persista, consultati medicul.   Dupa contactul cu pielea : Se va indeparta echipamentul contaminat.Se spala zona cu multa apa timp de

cel putin 15 minute.Spălaţi îmbrăcămintea contaminată, înainte de reutilizare. Consultati imediat medicul.

Dupa contactul cu ochii: Se spala ochii cu apa din abundenta timp de cel putin 15 minute, tinand pleoapele deschise si protejand ochiul neafectat. Nu permiteti victimei sa-si frece sau sa stranga ochii.

Consultati medicul/centru toxicologic imediat.

Dupa inghitire : Clatiti gura cu multa apa. Nu administrati nimic pe cale orala unei persoane care si-a pierdut cunostinta.Daca persoana poate inghiti, dati-i sa bea apa, 1-2 pahare.NU SE INDUCE VOMA ( risc de perforare ).Daca voma se produce pe cale naturala se va repeta administrarea de apa.

Consultati medicul/centru toxicologic de urgenta.

PREZENTARE: Flacoane PE 75o ml cu gat de lebada.Canistre HDPE cu capacitatea de 5, 20 litri.

Producător: ARCA MONDO CHIM SRL

Str. Ilioara, Nr. 15, Sector 3, Bucureşti

Tel./Fax: 031 / 105 05 37

 

AUTORIZATIE TEMPORARA NR 120 CLOR GEL DEZINFECTANT

------

Formular comanda

Comandati produse folosind formularul de mai jos.
Va vom contacta pentru confirmare.
captcha
Reincarca

Log In or Register