Acest site foloseşte cookie-uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informaţii.

Menu

zoom

Solutie piscine ACVA QUAT

Producator: Producator Arcalux
  • Descriere

UTILIZARE: ACVA─QUAT ARCA LUX este o solutie concentrata pe baza de sare cuaternara de amoniu (QUAT), pentru tratarea - igienizarea apei si controlul dezvoltarii de alge (algicid) din piscine, saloanele ”spa”, baile de relaxare cu apa fierbinte, cazi de masaj etc. Produsul reprezinta o alternativa de igienizare a apei, la tratamentul cu clor, asigurand, in functie de dozaj, distrugerea algelor, bacteriilor, virusilor si a altor tipuri de microorganisme.

Tratamentul regulat va asigura in piscine o apa limpede si sigura din punct de vedere sanitar, lipsita de alge, depuneri si modificari nedorite de culoare.

Nu are actiune daunatoare asupra materialelor utilizate in constructia piscinei: gresie, beton, metal sau material plastic.

PROPRIETĂŢI:

ACVA─QUAT ARCA LUX este un agent igienizant cu activitate ridicata continand minim 10 % substanta activa, sub forma de sare cuaternara de amoniu, agent dezinfectant si antimicrobian cu spectru larg. Este o solutie apoasa limpede, de culoare bleu. Asigura spumare redusa la utilizare.

DOZARE ŞI MOD DE UTILIZARE:

Produsul se adauga, de regula, direct in piscina sau bazinul “spa” si se amesteca instantaneu cu apa.

Se recomanda ca produsul sa fie introdus de-a lungul marginilor piscinei, in timp ce filtrul si pompa sunt in functiune. Pentru a asigura distributia uniforma a produsului in apa din piscina, imbaierea trebuie permisa la 15 – 30 minute, de la efectuarea tratamentului.

Utilizarea produsului depinde de o serie de variabile, care tin de tipul de piscina: temperatura apei, numarul de persoane din piscina, expunerea solara, cantitatea de apa de ploaie cazuta, cantitatea de materiale straine din apa (de exemplu frunze de arbori), cantitatea de alge dezvoltata, etc.

Pentru o piscina curata, care nu prezinta alge,este necesar sa tineti cont de urmatoarele recomandari:

- inainte de umlerea cu apa: pulverizati piscina (pe fund si pereti) cu o solutie 2 – 3 % (20- 30) ml la un litru apa) ACVA─QUAT ARCA LUX si lasati sa se usuce fara a limpezi. Se formeaza astfel un strat protector;

- 80 – 100 ml produs pentru o piscina de cca 4 m3 (4000 litri) apa la interval de 5 – 7 zile;

- 80 – 100 ml produs  pentru o piscina de cca 4 m3 (4000 litri) apa la interval de 5 zile sau mai des, atunci cand vremea este deosebit de calduroasa sau piscina a devenit alunecoasa;

- 20 – 40 ml produs, intotdeauna dupa fiecare ploaie;

- utilizati 200 – 300 ml produs  pentru o piscina de cca 4 m3 (4000 litri) apa, atunci cand exista o dezvoltare abundenta de alge;

- in caz de ploi torentiale cresteti frecventa dozei sau cantitatea adaugata;

- petele de alge, care se dezvolta in zonele cu circulatie proasta, pot fi indepartate prin adaugarea unei solutii diluate de produs (2 – 3 %).

Daca s-a efectuat igienizarea apei din piscina cu solutii de hipoclorit sau alt produs cu clor, se va ajusta mai intai nivelul de clor la 3 ppm. si apoi se va introduce produsul (doza de intretinere).

Daca pentru o piscina cu o dezvoltare abundenta de alge, s-a efectuat o superclorurare (cand se ating valori de 10 – 15 ppm clor), se va adauga produsul ACVA ─ QUAT ARCA LUX dupa minim 24 ore.

Produsul are un pH neutru si nu afecteaza valoarea pH-ului apei din piscine, nemaifiind necesare operatii suplimentare de reglare a pH-ului.

Nu amestecati niciodata produsul cu solutiile pe baza de hipoclorit de sodiu.

Utilizarea regulata a produsului mareste eficienta operatiei de filtrare si diminueaza consumul de alte substante chimice pentru intretinerea piscinei.

Utilizand regulat ACVA ─ QUAT ARCA LUX, apa din piscina dumneavoastra va capata limpezime si va da o senzatie de “placere”, la atingere.

Utilizati cu atentie produsele cu caracter igienizant. Inaintea utilizarii cititi eticheta si informatiile referitoare la produs.

Nu utilizati produsul pentru tratarea apei din bazine care contin pesti si nu evacuati apa tratata cu ACVA ─ QUAT ARCA LUX in cursuri de rauri sau ape care contin pesti.

 

COMPOZIŢIE:

Solutie concentrata pe baza de sare cuaternara de amoniu cu un continut de minim 10 % substanta activa. Denumiri sinonime: QUAT, clorura de alchildimetilbenzil amoniu; clorura de benzalconiu.

 

CARACTERISTICI TEHNICE:

ASPECT: Lichid transparent, de culoare bleu

Substanta activa, %: minim 10

CULOARE: bleu

pH (solutie apoasa 1%): 7,00 – 7,20

DENSITATE RELATIVĂ, g/cmc: 0,95 – 0,98

MARCARE:  
pericol1 pericol2
Cuvant de avertizare:  Pericol 

Fraze de pericol:  H314 – Provoaca arsuri grave ale pielii si lezarea ochilor.

                           H410 – Foarte toxic pentru mediul acvatic cu efecte pe termen lung.

Fraze de precautie:     

     P260 – Nu inspiraţi ceaţa/ vaporii.

     P280 – Purtati manusi de protectie/imbracaminte de protectie/echipament de protectie a

     ochilor/echipament de protectie a fetei. (vezi pct.8.2.2.)

     P264 - Spalati-va  bine mainile si fata dupa utilizare.

     P273 – Evitati dispersarea in mediu.

     P301+P330+P331 – ÎN CAZ DE INGHITIRE: clatiti gura. NU provocati voma.

     P304+P340 – ÎN CAZ DE INHALARE: transportaţi persoana la aer liber şi menţineţi-o în stare de

     repaus, într-o poziţie confortabilă pentru respiraţie.

 P303+P361+P353 – IN CAZ DE CONTACT CU PIELEA (sau parul): scoateti imediat toata imbracamintea contaminata. Clatiti pielea cu apa/ faceti dus.

     P305+P351+P338 – IN CAZ DE CONTACT CU OCHII: Clatiti cu atentie cu apa timp de mai multe

     minute. Scoateti lentilele de contact, daca este cazul si daca acest lucru se poate face cu usurinta.

     Continuati sa clatiti.

     P310 – Sunaţi imediat la un CENTRU DE INFORMARE TOXICOLOGICĂ.

     P391 – Colectati scurgerile de produs.

     P405 – A se depozita sub cheie.

     P501 - Aruncaţi conţinutul/recipientul la un centru avizat de colectare a deseurilor.


DEPOZITARE
: Temperatura maxima 20 - 25°C. Produsul se depoziteaza in incaperi racoroase, uscate, bine ventilate, ferit de materiale incompatibile, surse de caldura si radiatiile solare. Se va evita contactul produsului cu materiale incompatibile: agentii oxidanti, hidroxizi alcalini concentrati, acizi, sapunuri.

 

PREZENTARE:

Ambalaje din PE cu capacitate de 5 kg si 20 kg.

Informaţiile din această fişă sunt din punctul nostru de vedere corecte. Dar, deoarece nu putem controla condiţiile in care se utilizează acest produs sau altul, nu putem fi răspunzători pentru consecinţele utilizării lui.

Pret: 20,00 Lei/Kg +TVA 

------

Formular comanda

Comandati produse folosind formularul de mai jos.
Va vom contacta pentru confirmare.
captcha
Reincarca

Log In or Register