Acest site foloseşte cookie-uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informaţii.

Menu

zoom

Solutie piscine pH Plus

Producator: Producator Arcalux
  • Descriere

Solutie piscine pH Plus - o solutie slab alcalina pe baza de carbonat si bicarbonat de sodiu pentru reglarea, respectiv cresterea pH-ului apei. Se utilizeaza ca solutie diluata 5, 10, 20%, in functie de cantitatea de apa care trebuie tratata.

FISA TEHNICA: Solutie piscine pH PLUS Solutie pentru cresterea pH-ului apei

UTILIZARE:  ARCA ACVA - pH PLUS este o solutie concentrata pe baza de soda calcinata

pentru reglarea (cresterea) pH-ului si cresterea alcalinitatii apei din piscine, saloanele  spa”, baile de relaxare cu apa fierbinte, cazi de masaj. Ajustarea regulata a pH-ului/alcalinitatii apei din piscine sau din saloanele “spa” este necesara pentru a reduce pierderile inutile de clor (utilizat la igienizare), cauzate de pH-uri (alcalinitati) mai scazute si a asigura conditii sigure de imbaiere.

Intervalul optim de pH: 7,2 -7,6 pentru piscine; 7,2 -7,8 pentru “ spa”.

Intervalul optim de alcalinitate: 80 -120 ppm, pentru piscine; 100 -120 ppm, pentru “ spa”.

PROPRIETĂŢI:

ARCA ACVA - pH PLUS, lichid este o solutie concentrata, continand minim 10 % soda calcinata, care se amesteca instantaneu cu apa.

Solutiile de carbonat de sodiu se caracterizeaza printr-o variatie nesemnificativa a pH-ului cu concentratia, respectiv :la 250C solutiile 1,5%; 5 % si 10 % au pH-ul de: 11,4; 11,6; 11,7.

Aceasta caracteristica face ca reglarea (cresterea) pH-ului/alcalinitatii apei sa necesite cantitati mici de produs.  

DOZARE ŞI MOD DE UTILIZARE:

-PISCINE:

-Cresterea pH-ului apei: Determinati valoarea pH-ului apei din piscine cu un test/kit adecvat, intervalul optim de pH este de 7,2 – 7,6. Daca pH-ul este sub 7,2 trebuie sa adaugati produsul in apa.

Doza optima este de: 350 - 400 grame produs pentru o piscina de cca 4 m3 (4000 litri) apa. Imprastiati produsul de la suprafata apei spre interiorul, adancimea piscinei cu sistemul de recirculare a apei

(pompe, filtre) in functiune.

Nu adaugati niciodata mai mult de 2 doze (800 grame) de produs deodata. Asteptati cca 4 – 6 ore pentru reglare si omogenizare si remasurati pH-ul. Daca este necesar, repetati tratamentul.

Nu se efectueaza operatiile de clorurare si de reglare pH in acelasi timp.

-Cresterea alcalinitatii apei in piscine: In cazul in care dispuneti de un kit pentru determinarea alcalinitatii, intervalul optim este de 80 – 120ppm. Daca alcalinitatea determinata este mai mica decat 80 ppm., trebuie sa adaugati produsul in apa.

Doza optima este de: 350 - 400 grame produs pentru o piscina de cca 4 m3 (4000 litri) apa si pentru cresterea alcalinitatii cu 10 ppm. Nu adaugati niciodata mai mult de 2 doze (800 grame) de produs deodata. Dozati produsul in apa ca mai sus la reglarea pH-ului. Asteptati cca 4 – 6 ore pentru reglare si omogenizare si remasurati alcalinitatea, pentru a vedea daca sunteti in domeniul optim.

-SALOANE “ SPA”: ajustarea alcalinitatii/pH-ului este necesara pentru a pastra echilibru de care au nevoie substantele igienizante (de ex. clor, saruri cuaternare de amoniu) pentru a actiona la eficienta maxima si pentru a asigura un mediu de immbaiere sanatos lipsit de bacterii si alge, total neiritant,

nedaunator pentru ochi/piele si echipament.

-daca pH-ul este sub 7,2: opriti toate pompele din “spa”; adaugati  200 – 250 grame de produs pentru fiecare 400 litri de apa. Porniti pompa de recirculare 30 minute si remasurati pH-ul. Daca acesta este tot sub limita, repetati aplicarea intocmai ca mai sus pana cand se atinge intervalul optim 7,2 -7,8.

Pentru a va asigura ca s-a restabilit echilibru chimic complet, se recomanda si masurarea alcalinitatii dupa tratament. 

COMPOZIŢIE: carbonat de sodiu 10 – 15 %, apa demineralizata.

CARACTERISTICI TEHNICE:

ASPECT: solutie limpede

CULOARE: incolora

MIROS : inodora

CONTINUT, carbonat de sodiu: minim 10 %

pH –ul solutie ca atare, nediluata: 11,6 – 12,00

DENSITATE, g/cmc: 1,06 – 1,09

MARCARE:

Fraze de  pericol: Nu este cazul.
Fraze de precautie:  
                      P101 – Daca este necesara consultarea medicului, tineti la indemana recipientul sau eticheta.

P102 – A nu se lasa la indemana copiilor.

P103 – Cititi eticheta inainte de utilizare.

P234 – Pastrati numai in recipientul original.

                                      

DEPOZITARE: Produsul se depoziteaza in incaperi curate, uscate si racoroase.

Temperatura de depozitare 5 – 300C.

PREZENTARE:

Ambalaje din PE cu capacitate de 5 L si 20 L.

Informaţiile din această fişă sunt din punctual nostru de vedere corecte. Dar, deoarece nu putem controla condiţiile in care se utilizează acest produs sau altul, nu putem fi răspunzători pentru consecinţele utilizării lui.

Pret: 14,90 Lei/L +TVA 

------

Formular comanda

Comandati produse folosind formularul de mai jos.
Va vom contacta pentru confirmare.
captcha
Reincarca

Log In or Register