Acest site foloseşte cookie-uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informaţii.

Menu

zoom

SOLUTIE PENTRU DEDURIZAREA APEI IN INSTALATII

  • Descriere

FISA TEHNICA SOLUTIE PENTRU DEDURIZAREA APEI IN INSTALATII

 

UTILIZARE: este o solutie special conceputa care impiedica depunerea sarurilor insolubile (ex. CaCO3, CaSO4, MgCO3, SiO2, etc), protejeaza instalatiile impotriva depunerilor de calcar, datorita faptului ca nu mai permit precipitarea sarurilor care dau duritate apei. Acest lucru prezinta o problema majora in sistemele de lucru cu apa industriala . O valoare neadecvată a durității apei poate duce la evoluții nefavorabile ale unor procese sau la producerea unor deteriorări ale mediului natural, ambiental sau chiar a unor agregate, mașini și utilaje. Din acest motiv controlul durității apei prin metodele de dedurizare sau de durizare are o mare însemnătate practică.

Principiul de functionare

Procedeul consta in dedurizare apei de alimentare a carei duritate depaseste 10o D. Dedurizarea are ca scop reducerea duritatii pana la valoarea de 5o D deoarece o anumita cantitate de saruri de calciu este necesara in sistem pentru formarea filmului protector anticoroziune. Dedurizarea apei trebuie completata prin introducerea de solutie pentru dedurizarea apei in instalatii, care are si un rol de inhibitor de coroziune.

  • solutia pentru dedurizarea apei din instalatii elimina duritatea, evitand formarea crustelor calcaroase si economisind astfel energie si detergenti.
  • solutia pentru dedurizarea apei din instalatii adaugata in mod proportional in apa dura duce la evitarea depunerii crustelor si a coroziunii.
  • Compusii chimici din solutia pentru dedurizarea apei din instalatii au functii anticorozive, anticrusta si de protectie a instalatiei.
  • Tratamentul se face folosind o instalatie de dozare prin care se adauga solutia pentru dedurizarea apei proportional cu cantitatea si fluxul de apa furnizat.

INDICATII DE UTILIZARE:

Pentru a preveni diluarea excesiva a substantelor trebuie calculat debitul necesar la pompa, pentru dozajul solutiei

si procentul de diluare al substantei in apei.

Rata de dilutie recomandata este de 1:50.

In functie de caracteristicile utilajului si duritatea apei se poate folosi pana la o dilutie de 1:200.

COMPOZITIE: <5% fosfonati

CARACTERISTICI TEHNICE:

ASPECT: lichid limpede

CULOARE: galben deschis

MIROS: caracteristic

CONTINUT SUBSTANTA ACTIVA: < 5 %

VALOARE pH( nediluat ): 6-8

 

DEPOZITARE: In recipientele originale in incaperi curate, uscate si racoroase, ferite de razele solare directe, surse de caldura. Temperatura de depozitare 5-250C.

MARCARE: Pictograma de pericol:

Cuvant de avertizare: Nu

Fraze de precautie:  

P305+351+338 : ÎN CAZ DE CONTACT CU OCHII: clătiţi cu atenţie cu apă timp de mai multe minute. Scoateţi lentilele de contact, dacă este cazul şi dacă acest lucru se poate face cu uşurinţă. Continuaţi să clătiţi.

P310 Sunaţi imediat la un CENTRU DE INFORMARE TOXICOLOGICĂ sau un medic.

 

PREZENTARE:

Flacoane PE cu capacitate de 5 L.

Informatiile din aceasta fisa sunt din punctul nostru de vedere corecte. Dar, deoarece nu putem controla conditiile in care se utilizeaza acest produs sau altul, nu putem fi raspunzatori pentru consecintele utilizarii lui.

 

SOLUTIE NEUTRA PENTRU DEDURIZAREA APEI DIN INSTALATIILE TERMICE
------

Formular comanda

Comandati produse folosind formularul de mai jos.
Va vom contacta pentru confirmare.
captcha
Reincarca

Log In or Register