Acest site foloseşte cookie-uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informaţii.

Menu

zoom

LICHID DE UNGERE SI RACIRE PENTRU STRUNGURI

Producator: Producator Arcalux
  • Descriere

LICHID DE UNGERE SI RACIRE PENTRU STRUNGURI ARCA LUX

Rectificare-Alezare-Strunjire-Frezare-Debitare-Ascutire scule

UTILIZARE: Lichidul de ungere si racire ARCA LUX este un fluid sintetic pe baza de polietilenglicol, fara continut de uleiuri minerale sau vegetale, care poate fi folosit in dilutie cu apa la racirea, lubrifierea si protectia anticoroziva a pieselor in timpul operatiilor de prelucrari mecanice pe masini unelte. Se dilueaza cu apa in diferite proportii, functie de tipul utilajului si procesul de prelucrare prin aschiere: strunjire, frezare, gaurire, alezare, filetare, debitare, rectificare, etc. 

PROPRIETATI:Lichidul de ungere si racire ARCA LUX este un produs concentrat, putand fi diluat la utilizare cu pana la 19 parti apa. Solutia diluata poate fi folosita pe o perioada de max. 6 luni  fara a suferi modificari de stabilitate, compozitie sau organoleptice. Biocidul din compozitie impiedica dezvoltarea de bacterii sau fungi pe durata utilizarii.

Avantaje :

-Contine un pachet anticoroziv multicomponent, care il recomanda pentru prelucrarea metalelor feroase si neferoase : otel, fonta, cupru, alama, etc.

-Polimerul din compozitie si aditivii mentin o lubrifiere optima pe durata prelucrarii, marind durata de viata a uneltelor si asigurand astfel un finisaj superior.

-Nu formeaza spuma nici la presiuni mai ridicate.

-Produs neinflamabil. Nu contine produsi organici volatili (VOC).

-Produs biodegradabil.

-Pericol minim pentru om si  sanatate.Nu contine sulfuri, clor, silicati, metale grele, nonil fenol etoxilat, biocizi fenolici, amine primare sau secundare (mono-sau dietanolamina, MEA; DEA).

 

MOD DE UTILIZARE: 

Nu amestecati produsul cu alte fluide de ungere-racire folosite anterior. Inainte de utilizare spalati foarte bine bazinul.

Se va utiliza intotdeauna diluat cu apa potabila sau dedurizata, functie de tipul operatiei efectuate:

-1p produs/ 19p apa-rectificare, alezare, strunjire, frezare, debitare, ascutire scule;

-1p produs/ 10p apa-prelucrari mecanice piese din metale neferoase si aliajele acestora;

-1p produs/ 1p apa-operatii de filetare manuala

               (1p= 1 parte de volum, ex. 1litru).

Dilutia pentru oteluri speciale se face in functie de duritatea materialului (ex. 1 la 10, 1 la 15).

Indepartarea solutiei de pe suprafata pieselor finalizate sau a dispozitivelor utilizate la operatiile de prelucrare se va face numai cu apa.

COMPOZITIE: Lichidul de ungere si racire ARCA LUX este un fluid sintetic pe baza de polietilen glicol 5-10 %, trietanolamina 5-10 %, borat de trietanolamina 15-25 %, glicerina < 5 %, azotit de sodiu < 2 %, benzotriazol, biocid, fosfonat < 1 %.

CARACTERISTICI TEHNICE:

   Aspect: lichid omogen

Culoare:incolor (la cerere se poate face si alb laptos)

MIROS:caracteristic de amine

Densitate:1,10 – 1,108 g/cm3

VALOARE pH (solutie 5 %): 9,1 ± 0,3

Coroziune pe placa de fonta FC 20 : 0/0-0 (fara ciupituri, fara pete)

(pe solutie 5 %, STAS 8464-80 – Raport de analiza ICECHIM Nr. 052-TCP/18.11.2016)

Solubilitate in apa:miscibil cu apa in orice proportie

 

DEPOZITARE: In recipientele originale, bine inchise, in incaperi curate, uscate si racoroase.       

Temperatura de depozitare minus 100C ÷ plus 350C. Termen de garantie : 6 luni de la data desigilarii ambalajului.

MARCARE:  

pericol atentie         

Fraze de pericol H: H302-Nociv in caz de inghitire. H315-Provoaca iritarea pielii. H319-Provoaca o iritare grava a ochilor. H335-Poate provoca iritarea căilor respiratorii.

H412-Nociv pentru mediul acvatic cu efecte pe termen lung.

Fraze de precautie P: P261-Evitaţi să inspiraţi ceaţa/aerosolii. P264–Spalati-va bine mainile/fata dupa utilizare. P280–Purtati manusi de protectie/imbracaminte de protectie/echipament de protectie a ochilor/echipament de protectie a fetei. P301+P312-ÎN CAZ DE ÎNGHIŢIRE: sunaţi imediat la un CENTRU DE INFORMARE TOXICOLOGICĂ / medic, daca nu va simtiti bine. P330-Clătiţi gura.

P302+P352-ÎN CAZ DE CONTACT CU PIELEA: spălaţi cu multă apă şi săpun P332+P313-În caz de iritare a pielii: consultaţi medical. P304+P340-ÎN CAZ DE INHALARE: transportaţi victima la aer liber şi menţineţi-o în stare de repaus, într-o poziţie confortabilă pentru respiraţie. P305+P351+P338-ÎN CAZ DE CONTACT CU OCHII: clătiţi cu atenţie cu apă timp de mai multe minute. Scoateţi lentilele de contact, dacă este cazul şi dacă acest lucru se poate face cu uşurinţă.Continuaţi să clătiţi. P337+P313-Dacă iritarea ochilor persistă: consultaţi medicul. P362+P364-Scoateţi îmbrăcămintea contaminată şi spălaţi-o înainte de reutilizare. P405-A se depozita sub cheie. P501-Aruncaţi conţinutul/recipientul la un centru avizat de colectare a deseurilor.

 

PREZENTARE :

Ambalaje din PE sau PVC cu un continut net de 20 litri sau butoaie de tabla – 200 litri.

Informatiile din aceasta fisa sunt din puctul nostru de vedere corecte. Dar, deoarece nu putem controla conditiile in care se utilizeaza acest produs sau altul, nu putem fi raspunzatori pentru consecintele utilizarii lui.

------

Toate fotografiile de pe site au caracter informativ!
Formular comanda

Comandati produse folosind formularul de mai jos.
Va vom contacta pentru confirmare.
captcha
Reincarca

Log In or Register